Ziet uw pc er van binnen ook zo uit?

Wij kunnen hem weer zo maken.

ICT systemen vervuilen, stof en soms metaalvijlsel of roet deeltje worden als of de componenet stofzuigers zijn in de systemen gezogen. Maar niet alleen fysiek vervuild het materiaal. Ook via het internet komt er veel troep binnen. Dit alles kan er de oorzaak van zijn dat het systeem traag word en zelfs defect raakt. Preventie onderhoud kan hier een oplossing voor zijn.

De bovenstaande afbeeldingen zijn beeldspraak. Uiteraard kunnen wij op het gebied van onderhoud heel veel meer.

Fysiek onderhoud:

Dit onderhoud is redelijk makkelijk uit te voeren, vaak kan met een stofzuiger en kwastje of met een compressortje het systeem weer netjes schoon te krijgen. Soms moet hier en daar nog wat koelpasta vervangen worden, maar overhet algemeen is dit eenvoudigte doen.

Softwarematige onderhoud:

Dit is iets ingewikkelder, en kan ook veroorzaken dat het systeem niet meer goed werkt. En de tijd die hiervoor nodig is, ja dat vind u als klant niet leuk als dit op locatie moet gebeuren. Het is namelijk heel veel wachten. De tijd die zo'n klus in beslag neemt is vaak langer dan een dag, maar de monteur is daadwerkelijk soms maar 2 uur echt bezig met het systeem. Bij u op locatie zou deze monteur flinke neusgaten krijgen van het leeg lepelen van zijn neus. Daarom doen wij zo'n klus nooit op locatie (of u moet dit persé willen). Het systeem word door onze monteur meegenomen naar de werkplaats. Eerst word er (indien mogelijk) een copy van de hardeschijf gemaakt. Daarna word er gekeken welke programma's overbodig op het systeem staan (dit zijn vaak programma's die via installatie's van af het internet meegekomen zijn, maar soms ook programma's die de fabrikant als reklame op het systeem geinstalleerd heeft). Daarna word er met een groot aantal,programma's gecontroleerd of er onzinnige onderdelen en of zelfs adware en pup's (pup = possible unwanted programs of in het nederlands: mogelijk ongewenste programma's) aanwezig zijn. Wanneer dit alles is uitgevoerd worden onnodige resten van ooit gebruikte programma's en/of onderdelen verwijderd.

Hierna word getest op het systeem nog vlekkenloos zijn werk doet. Eventueel onstane probleempjes worden opgelost en het systeem is weer gereed om zijn werk te doen.

 

Neem gerust contact met ons op