Lid van:

 

dokterponten

Huisartsenpraktijk Ponten

Ook bij deze site kwam weer naar voren dat het ontwerp en het onderhoud van een website beter niet door een vrijwilliger gedaan kan worden. Dit lijdt altijd tot een vertraging van de veranderingen die doorgevoerd moeten worden.
Mijn zoon heeft voor de huisartsen praktijk de oude site gemaakt. Hij heeft dit gedaan met behulp van een aantal betaalde componenten. Dit werkte goed, maar ieder jaar moest er opnieuw een x bedrag betaald worden voor deze componenten.

Door de drukte in zijn eigen werk liep dus het onderhoud grote vertraging op en op een gegeven moment heeft hij aan mij gevraagd of ik het over wilde nemen. Ook de huisarts zag dit wel zitten.
Op een gegeven moment moest ivm de veroudering van het CMS (dit is het geheel waar de site op draait en mee onderhouden kan worden) de site compleet vernieuwd worden. Ik ben toen over gegaan de componenten met een abonnement eenmalig als module aan te schaffen en daarmee de formulieren zelf te maken en te onder houden.
Formulieren kunnen normaal redelijk eenvoudig zijn, maar wanneer er persoonsgegevens in verwerkt zijn moet je tegenwoordig aan allerlei eisen voldoen(dit ivm de Algemene Verordening Gegevensbescherming)
Hierdoor moest er een formulier gemaakt worden waar de gegevens nooit via het dataverkeer tussen site en huisarts er uit gepikt kon worden. Er is toen gekozen om de ingevoerde gegevens in te pakken in een PDF document. Dat was wel even stoeien voor dat dit goed functioneerde.

De kleurstelling is geheel gekozen en door de huisarts.
Wat ook een leuk onderdeel is, dat is het hoofdstuk "Medewerkers".
Hierbij kun je in ieder geval zien wie en hoe er aan de praktijk verbonden is, maar wil je als nieuwsgierige bezoeker meer weten over de medewerkers, dan kun je ook nog meer informatie krijgen en wel informatie die de betreffende medewerker zelf heeft verschaft.

 

Wat kan ik voor u betekenen

 

Lid van: